Datorkärlek

Min kära dator har börjat bete sig konstigt mot mig. Endera måste hen genomgå en livskris eller ha en affär vid sidan om? Hen har numera humörsvängningar jag finner obehagliga. Hen både hänger sig och slänger ut mig, och det flera gånger om dagen. Att hen genast återuppstår efter hängning är anledningen till varför vi fortfarande är tillsammans. Det är ett destruktivt förhållande vi har.  

Jag har markerat mitt ogillande. Jag har till och med dragit in parterapeuter som Herr Antivirus, Fru Diskfragmentering och Ms Uppdatering, men hen lyssnar fortfarande inte på mig. Jag känner mig maktlös. Det här med att hen blockar mig från de socialare delarna av tillvaron, har blivit ett jättestort problem som även min arbetsgivare uppmärksammat. Man oroar sig för min stora frånvaro, sägs det.

Hen har nästan helt slutat med sina hobbies. Verkar mest sur. Ibland tror jag hen tar droger. Hittade för ett tag sedan skumheter i hens ficka. Spyware, tror jag det hette. Men doktorn tror det är virus.

Förut hade vi roligt ihop, datorn och jag. Vi surfade och läste webbtidningar tillsammans men nu har hen huvudvärk så fort jag föreslår något mysigt att göra. Jag börjar känna mig kvävd i förhållandet. Alltid ska hen bestämma. Sällan får jag tid åt egna intressen. Känner mig sorgsen, värdelös och inte sedd. Har börjat utveckla stressymptom också. Av situationen.

Ibland tänker jag att det vore bättre om vi lämnade varandra, men datorn vill inte ge upp förhållandet, så nu vet jag inte vad jag ska göra. Funderar på att kontakta Bullen...


Det är sant. Tror datorn snart gjort sitt. Suck.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem vet vad som hade förhindrat Aviciis död?

Det kom ett hot som utvecklades till omfattande hatdrev mot min person

Grattis på alla hjärtans dag!