Dansbandsnostalgi i januarimörkret


Återupplev Collas Orkester för en kväll. Den 26 januari 2013 gör Collas en spelning på AvaGarden i Dvärsätt (Jämtland) med start klockan 20.00. Bandmedlemmar är: Urban Holmberg (gitarr), Thord Forslund (trummor), Johnny Jönsson (dragspel och orgel) och Morgan Jönsson (sång och bas). Enligt rykten utlovas nostalgi på hög nivå.

Hur Collas dansbandskort såg ut då det begav sig kan ni se om ni klickar här.
Collas startade 1963. Det är alltså 50 år sedan.
 

”Hoppas Collasbussen startar efter 23 års uppehåll”, skriver gitarristen Urban Holmberg på sin Facebooksida med anledning av helgens spelning.
Uppdatering, torsdagen den 24 januari
Lite "insiderinformation" kommer här: Bandet repar idag i Morgans studio och enligt rykten har Urban gasat upp bussen som nu är lika redo som passagerarna för det som komma skall. Jag vet inte om det kommer att bjudas på oplanerad paus under spelningen nu på lördag för att Johnny måste leta efter sin tand som trillat ur munnen, men vi har tagit med oss Karlssons klister - ifall historien upprepar sig! Hoppas vi ses där, hälsar team Collas Orkester.

Uppdatering, fredagen den 25 januari
Enligt initierade källor gick gårdagens rep ”skitbra”. Allt satt som en ”smäck” och bandet uppges se fram emot spelningen med stor glädje (barnslig iver). En fågel viskade något om en inspelning också…

Angående Johnnys tand så hade han en stifttand som brukade lossna med jämna mellanrum. Johnny brukade därför ha en Karlssons klister-tub liggande uppe på orgeln som han använde för att klistra tillbaka tanden med. Urban skriver: ”En gång när vi spelade på Passagen - krog i Östersund på 70 talet - så var Johnny plötsligt försvunnen, efter en stund såg man hur han kröp på dansgolvet för att leta reda på tanden bland dom dansandes ben!”

Nu undrar ni såklart hur snygga grabbarna är efter 23 års uppehåll? Det får ni veta om ni kommer till Dvärsätt i morgon. Men jag kan avslöja redan nu att de aldrig har sett bättre ut! Verkligen skitsnygga! -  Vi syns väl i morgon, hälsar Collas?!

Uppdatering, lördagen den 26 januari – i kväll smäller det!
Äntligen är dagen kommen för Collas-spelningen på AvaGarden. Killarna (gubbarna) är taggade till bristningsgränsen och är redan (när jag skriver det här) på plats och riggar inför kvällen och eftersom det finns originalkläder kvar i Collas-gömmorna, tänker bandet ta med sig några av sina orkesterkläder för att hänga upp dem någonstans i lokalen, kanske på scenen, till allmän beskådan bara för er bara ikväll. Enkom kläderna är värt ett besök vill jag lova. Så kom och häng med oss på en nostalgikväll i Collas speciella tappning. En garanterat rolig kväll - för det blir det ALLTID tillsammans med de här grabbarna, som alla har humorn i behåll!

Rapport från spelningen i lördags
Det blev en rolig kväll på AvaGarden, trots att en del besökare saknades (många har i efterhand uppgett att de inte haft kännedom om spelningen), men de som kom, var enligt vad mina öron snappade upp, ”mer än nöjda” och menade att övriga missat något som inte var där. Jag håller med dem! Collas repertoar var en riktig höjdare. Vilken nostalgi de bjöd på! Mest 70-tal, men ack vilka sköna låtar. Utöver det innehöll kvällen både skratt och glädje. Inte minst SPELGLÄDJE. Tänk om alla band var lika entusiastiska och energiska som Collas den här kvällen. Då ni. Mot slutet av kvällen passade bandet på att jamma loss riktigt ordentligt, vilket publiken uppskattade. Minst sagt. Även gitarrlegenden Roger Paulsson anslöt, vilket ledde till att han och Urban spelade skjortan av varandra. Nästan bokstavligen. Kul, kul. Här kommer ett klipp från mitten av kvällen. Ni får ursäkta ljudet. Blev lite sämre ljud just när högtalaren passerades.Här är ett collage från orkesterklädesutställningen i samband med spelningen. Även bandet skymtar fram.
 - Tack ni som kom, hälsar bandet!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem vet vad som hade förhindrat Aviciis död?

Det kom ett hot som utvecklades till omfattande hatdrev mot min person

Grattis på alla hjärtans dag!