Vilken bubbla är din?

Man kan verkligen hamna i diverse situationer. Vissa mer udda än andra. I morse var jag inparkerad en kort stund. En herre kom ganska direkt och flyttade på sin bil (bort från parkeringsfri zon). Han var både trevlig och pratglad. Men samtalsämnet? Vad var det? Vi pratade skyddskläder. - Skyddskläder? Jag har aldrig någonsin använt skyddskläder. Inte i något av mina tidigare arbeten. Men jag samtalade om det. Inte kunnigt, men visst deltog jag i samtalet. Mest genom att ställa frågor mitt i entusiasmen denna herre bjöd på.

Uppenbart är att vi människor befinner oss i olika sammanhang - som uppslukar oss! Vissa sammanhang har färre beröringspunkter än andra. Det blir tydligt ibland. Speciellt när människor befinner sig i heeelt olika bubblor, bubblor som skiljer sig åt väldigt mycket. Den här mannen sålde skyddsutrustningar. Det uppfylldes han utav. Själv är jag skribent och lever i min lilla tankebubbla. När jag skriver på Facebook eller talar med mina vänner, kommer jag ofta in på de skrivuppdrag jag haft, och reflekterar över dem. Det är helt normalt för mig i mitt tillstånd men kan nog te sig lite konstigt för min omgivning ibland, liksom skyddskläder gjorde för mig innan mitt oväntade morgonmöte. Min man är lika samtalsglad och nyfiken på livet som jag är, vilket gör att jag antagligen antar att precis alla andra är lika intresserade av allt i samhället som vi är. Jag ska försöka tänka på det i min entusiasm.

Fast gör det egentligen så mycket om man är uppslukad av något? Vad gör det om vi vill diskutera sådant som intresserar oss med andra? Alla kan ju faktiskt avrunda samtal om inte tid och intresse finns. Det bekommer åtminstone inte mig när någon byter ämne eller har annat i kikaren än att samtala med mig. Det kan alla lägga på minne till nästa gång vi ses!

Det är egentligen ganska charmigt att vi befinner oss i olika bubblor och att engagemanget människor emellan skiljer sig åt. Och så mycket också. Men olika ÄR bra! Nu vet jag en del om skyddskläder tack vare denna glada herre jag träffade i morse. Det är ju skitbra!

Trevlig helg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem vet vad som hade förhindrat Aviciis död?

Det kom ett hot som utvecklades till omfattande hatdrev mot min person

Grattis på alla hjärtans dag!