Daniel Sjölins ansikten

Bilden är lånad.

Måste kommentera den tidigare programledaren för Babel, Daniel Sjölins, sommarprat den 9 juli lite snabbt då programmet hade ett par intressanta poänger jag vill komma ihåg själv men också delge andra. Han menar bland annat att vi lever i vad han kallar "ansiktenas tyranni", att vi projekterar omgivningen med hjälp av de enklaste sympatier och med avoghet, att våra fördomar avgör hur vi upplever andra och tolkar varandra. På gott och ont. Det stämmer ganska väl in på verkligeheten, tyvärr, är även min bild. Ingen står fri från fördomar, är huvudpoängen.

Även livsomvandlingen han genomgår tack vare Ny demokrati och hans intresse för musik fångade mig lite extra. Hans tankar och reflektioner betyder något. Det var en allvarlig, självkritisk och samtidigt ironisk Daniel Sjölin vi fick lyssna till. Det var åtminstone det intrycket han ville ge oss.

Gör dig själv en tjänst och lyssna på programmet du med om du inte har gjort det redan. Återkom gärna med dina synpunkter sedan! Stämmer hans teorier, tycker du? Det finns även fler sommarpratare värda uppmärksamheten. Också deras program finns repriser av på nätet.

Gillar verkligen Sommarpratarna i Sveriges Radio P1.

Daniel Sjölins sommarprat går att återhöra här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem vet vad som hade förhindrat Aviciis död?

Det kom ett hot som utvecklades till omfattande hatdrev mot min person

Grattis på alla hjärtans dag!