Vadå kulturtillgänglighetsturné?

Östersunds Posten. Kulturen skall vara för alla

Förlåt att jag är aningen skeptisk nu, men vadå kulturtillgänglighetsturné? Vad ska den utmynna i om jag får fråga? Läs länkad artikel här ovan och ni hänger med i resonemanget dvs. i Kulturen skall vara för alla.

Turnén har tre syften uppges det: ”Att se hur kulturen är tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar, den geografiska åtkomsten och den socioekonomiska tillgängligheten.”

Vem är uppdragsgivare? - Centern? Kulturutskottet? Riksdagen? Anar att det är Centern. Och vad är det frågan om? Handlar det om en kartläggning av något slag eller vad? Visst låter det bra att fokus ligger på kulturen för en gångs skull men luttrad som jag är i frågan tror jag inget om något förrän jag ser något konkret och påtagligt framför mina ögon. Kartläggningar har vi sett så många gånger förr och sedan händer inget mer än så. Inte konstigt att man är skeptisk då...

"Syftet är att lyfta fram kulturen bättre", står att läsa i artikeln. Vad menas med det? Återberätta vad som redan finns  tillgängligt i landet? Förlåt, men vet vi inte redan det? Nåväl. Jag är inte den som är den. Just den här kartläggningen kanske kastar nytt ljus över kulturen? Ja, tänk om man upptäcker att kulturen är understimulerad på nåt sätt? Åtminstone på vissa håll och inom speciella områden? Hemska tanke! Och vad gör man åt det då? Därför väntar jag med att avgöra det fiffiga med turnén och återkommer i frågan först när resultat presenteras. Med andra ord: Jag tänker inte ropa hej förrän denna turné är över ån.

Men jag väntar med spänning skall tilläggas! Önsketänkande är nämligen my cup of tea!

- Everyone is an artist!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem vet vad som hade förhindrat Aviciis död?

Det kom ett hot som utvecklades till omfattande hatdrev mot min person

Grattis på alla hjärtans dag!