Tim Minchin, en entertainer som proklamerar sig själv!

Nedan finns Tim Minchin's film "Storm the Animated Movie". Den måste bara ses. Tim Minchin är provokativ och stötande enligt många, visst, men jag gillar verkligen hans sätt att förmedla sig i både text, färg och form. Det gör jag också utan att ta ställning till själva budskapet i stycket, som till viss del är kritik mot troslära, även fast retoriken kring ämnet intresserar mig.
"Storm" är ett rätt vasst och mycket ironiskt beat- poesistycke om att träffa någon man i elaka termer brukar kalla för "woo woo". Stycket är kanske en form av "ontologisk ångest", som den engelske terapeuten Ronald Laing säkert hade bedömt det. Själv menar jag att uttrycket som sådant är så pillimariskt suggestivt att det tilltalar mig på ett knasigt sätt - fast jag egentligen inte vill det! Men sådant är kul och själva anledningen till att jag faktiskt gillar Tim Minchin. Han säger nämligen en massa saker han bara måste säga (!!!) och det gör han på ett kittlande och rätt så motbjudande sätt. Oftast i alla fall. Men jag lyssnar, ser och fastnar. Det måste betyda något, och det gör det. Det tyder på en god förmåga att förmedla sig!
Australiensaren Tim Minchin (född 1975) fick en jättedålig recension av journalisten Phil Daoust en gång, men istället för att inte bry sig alls om detta eller bara sitta hemma en tid och gråta ut över saken skrev Minchin en låt till Daoust i syfte att försonas. Kul tycker jag!Detta är också samma Minchin som för några år sedan av ren ilska skrev den omtalade "The Pope Song" efter att ha irriterat sig på påven, vilken han återigen anser skyddat pedofilpräster inom katolska kyrkan, något han starkt ville motsätta sig.

Animantionen till "The Pope Song" blev bannlyst från YouTube en tid. Det efter kraftiga reaktioner från Vatikanens anhängare men finns att beskåda igen på YouTube (fast med 18 årsgräns).

Han räds inte mycket Tim Minchin. Han gör det han vill göra. Och bara det är ju en konst i sig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem vet vad som hade förhindrat Aviciis död?

Det kom ett hot som utvecklades till omfattande hatdrev mot min person

Grattis på alla hjärtans dag!